Mellemøsten

Irakiske styrker har indledt angreb på sidste IS-baser

De irakiske styrker har stået klar til angreb i cirka et døgn, efter at flyveblade blev nedkastet onsdag.

Irakiske styrker har igangsat et angreb på de sidste Islamisk Stat-bastioner i landet, siger landets premierminister torsdag.

Angrebene finder sted langs grænsen til Syrien, siger premierminister Haider al-Abadi.

I 2014 overtog den ekstremistiske gruppe næsten en tredjedel af Irak, da den i en lynmanøvre angreb og overtog område efter område.

Siden har regeringstropper og paramilitære styrker drevet dem tilbage fra mere end 90 procent af det besatte territorium.

De irakiske styrker har stået klar til angreb siden onsdag. Her blev der nedkastet flyveblade over byerne al-Qaim og Rawa. Begge byer ligger tæt på grænsen til Syrien.

- Jeres sikkerhedsstyrker kommer nu for at befri jer, stod der på flyvebladene.

Islamisk Stat (IS) har i år mistet store dele af sit territorium i både Irak og Syrien. I juli generobrede irakiske styrker således den tidligere millionby Mosul fra den militante gruppe.

IS har ifølge nyhedsbureauet Reuters små områder på den syriske del af grænsen.

Men gruppens soldater taber hele tiden terræn til den kurdiskledede koalition, som er støttet af USA, og syriske regeringstropper, der bliver støttet af Iran og Rusland.

IS' selvudnævnte kalifat kollapsede i juli. Her indtog irakiske styrker med amerikansk hjælp Mosul. Byen blev betragtet som Islamisk Stats vigtigste by i Irak.

Gruppens vigtigste by i Syrien, Raqqa, faldt i sidste uge.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Da USA invaderede Irak
De ikoniske billeder fra Irak krigen i 2003 ligger stadig helt fremme på nethinden. Måske huskes bedst et World Press Photo prisvindende billede med den tilbageholdte far, der bag pigtråd og med hætte over hovedet trøster sin søn. Eller måske billedet af de amerikanske soldater, der holder rygepause i Saddam Husseins palads. Du kan her gense de ikoniske øjeblikke fra dengang.
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder. Theresa May er åben for at bevæge sig, og det er EU’s chefforhandler også.
Om temaet

En borgerkrig hærger i Irak, hvor ultraradikale islamister har indtaget store områder for at skabe et muslimsk kalifat.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her