Mellemøsten

Glædesdans på tidligere henrettelsesplads i befriede Raqqa

Soldater fejrer, at Raqqa er blevet befriet for Islamisk Stat.

De seneste år har rundkørslen ved al-Naim pladsen i den syriske by Raqqa ageret manege for offentlige halshugninger og korsfæstelser under Islamisk Stats regime.

Et nyt videoklip viser, hvordan soldater fra Syriens Demokratiske Styrker (SDF), der er en alliance af kurdiske og arabiske militser, forleden dansede rundt for at fejre, at byen, der tidligere var blevet udråbt til det islamiske kalifats hovedstad, igen er befriet fra krigerne fra Islamisk Stat. 

Tirsdag indtog SDF et stadion og et hospital, der var jihadisternes sidste baser i byen. Militsen oplyser selv, at 22 IS-krigere mistede livet under kampene.

Og for få dage siden kunne overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder bekræfte, at byen efter fire måneders kampe, der har kostet 3.250 personer livet, nu er fuldstændig renset for Islamisk Stat, der indtog den i 2014.

Observatører: Islamisk Stat er nu helt fordrevet fra Raqqa

Militsen har nu kunnet hejse sit flag over det tilbageerobrede stadion. Og oprydningsarbejdet i Raqqa er for alvor gået i gang. Der venter et stort stykke arbejde før livet i byen, der engang husede over 200.000 mennesker, kan vende tilbage til normalen.

Billede fra droneoptagelser over Raqqa viser de massive ødelæggelser på byen, som de voldsomme kampe har medført. Byen er nu befriet fra Islamisk Stat, men der venter et stort stykke arbejde, hvis livet i byen skal kunne vende tilbage til normalen. Foto: Gabriel Chaim AP

Billeder fra droneoptagelser over Raqqa viser de massive ødelæggelser, som de voldsomme kampe har medført. Islamisk Stat har mineret store dele af byen, og der er sat bulldozere ind for at rydde gader og bygninger for sprængstoffer.

Milits rydder op efter Islamisk Stat i spøgelsesbyen Raqqa

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her