*

Mellemøsten

Kampe om Aleppo i Syrien afskærer folk fra behandling

Hundredvis af civile meldes dræbt og såret. Skoler og hospitaler meldes beskadiget eller ødelagt.

Hassan Ammar

Op mod ti hospitaler er blevet beskadiget eller ødelagt i Syrien de seneste ti dage. Hermed er hundredtusinder af mennesker blevet afskåret fra behandling, siger Den Internationale Røde Kors Komité, som samtidig melder hundredvis af civile dræbt eller såret under optrappede kampe i den seneste tid.

Røde Kors siger, at syrerne oplever den værste optrapning af kampe, siden regeringsstyrker indtog den oprørskontrollerede by Aleppo i december sidste år.

Den internationale nødhjælpsorganisation giver udtryk for bekymring over rapporter om hundredvis af dræbte og sårede og om ødelagte skoler og hospitaler.

Lederen af en Røde Kors-delegation i Syrien Marianne Gasser siger, at der i de seneste to uger er sket en meget bekymrende optrapning af de militære operationer, som forvolder det høje niveau af civile tab.

I de seneste uger er volden blev intensiveret imellem regimet og oprørsgrupper i den centrale, nordlige og østlige del af Syrien.

Syrien brugte giftgas fem dage før dødeligt angreb

Volden finder også sted i såkaldte sikre zoner, hvor det er planen gradvist at nedtrappe kampene.

- De militære operationer sender mange på flugt, og nogle flygtningelejre, blandt andet i den nordlige provins Raqqa og i den østlige region Deir el-Zour modtager over 1000 kvinder, børn og mænd hver dag.

Rusland, Tyrkiet og Iran har udarbejdet en aftale om fire sikre zoner i Syrien, hvor konflikten skal nedtrappes.

Nedtrapnings-zonerne skal give mulighed for at bringe humanitær hjælp frem til de steder, hvor der er behov for den, og for at fordrevne civile kan vende tilbage til deres hjem.

Under krigen i Syrien, der begyndte i 2011, er over 330.000 mennesker blevet dræbt.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Svar udbedes, DF

Vælgerne må føle at stå med et stykke vådt håndsæbe, som man aldrig ved, hvor man har. Formentlig derfor havde DF for en måned siden et dårligt kommunalvalg og har i de senere måneder haft en stribe negative meningsmålinger.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her