Mellemøsten

Observatorium: Russisk angreb har dræbt 20 civile i Syrien

20 civile - heriblandt børn - er dræbt af et russisk luftangreb i det østlige Syrien, oplyser observatorium.

Et russisk luftangreb har dræbt 20 civile på flugt i det østlige Syrien.

Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Observatoriet overvåger situationen i Syrien tæt fra Storbritannien via et netværk af kilder og aktivister i det borgerkrigshærgede land.

Det russiske luftangreb har angiveligt dræbt 20 civile, der forsøgte at krydse en flod på flugt fra kampe i Deir Ezzor-provinsen i det østlige Syrien.

Ifølge observatoriet er der børn blandt de dræbte.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har tidligere rapporteret om hundredvis af dræbte civile i Deir Ezzor samt i naboprovinsen Raqqa.

Tirsdag oplyste observatoriet, at et amerikansk-ledet angreb i Raqqa kostede mindst 18 civile livet. USA erkendte i sidste måned at have dræbt mere end 700 civile i angreb i Syrien og Irak siden 2014.

Rusland anerkender ikke observatoriets rapporter og har ikke erkendt nogen civile dødsfald, siden landet gik ind i den syriske krig i 2015.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her