*

Mellemøsten

Rusland retter knusende angreb mod syrisk jihadgruppe

Russisk flyangreb har dræbt førende medlemmer af Nusra-Fronten i Syrien og såret leder, hævder forsvarsledelse.

Et russisk flyangreb i Syrien har dræbt 12 førende medlemmer af Nusra-Fronten og hårdt såret lederen af den islamistiske milits.

Det oplyser det russiske forsvarsministerium.

Ministeriet siger, det har oplysningen fra flere uafhængige kilder.

Luftangrebet tirsdag blev sat i værk, efter at den russiske efterretningstjeneste fandt ud af tidspunktet og stedet for militsens møde. Mødet havde deltagelse af lederen, Abu Mohammad al-Golani.

- Som et resultat af angrebet fik Nusra-Frontens leder, Abu Mohammad al-Golani, flere skader af sprængstykker. Han mistede en arm og er i kritisk tilstand ifølge informationer fra flere uafhængige kilder, siger en talsmand for det russiske forsvarsministerium.

12 kommandanter for militsen og 50 vagter blev dræbt under angrebet, siger han.

Nusra-Fronten blev tidligere anset som en milits, der stod al-Qaeda nær. Men ifølge organisationen selv, brød den forbindelsen sidste år.

Siden 2017 har militsen domineret en koalition af oprørsfraktioner, der kalder sig Tahrir al-Sham.

Koalitionen kontrollerer det meste af provinsen Idlib i det nordvestlige Syrien.

Den amerikanske regering har dog ikke erklæret sig enig i, at Nusra-Fronten har brudt med al-Qaeda. Derfor optræder militsen stadig på listen over terrorgrupper.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her