Mellemøsten

Rusland, Tyrkiet og Iran vil have sikre zoner i Syrien

Fremskridt i forhandlinger kan medføre, at der bliver oprettet zoner, hvor syrisk konflikt skal nedtrappes.

Rusland, Tyrkiet og Iran er tæt på at have udarbejdet en aftale om fire sikre zoner i Syrien, hvor konflikter skal nedtrappes.

Fremskridtene i forhandlingerne er blevet nået ved et møde i Astana i Kasakhstan, hvor forhandlere fra de tre lande mødtes onsdag.

Forhandlingerne er foregået på "ekspertniveau", hvor der er blevet skabt et grundlag for en videre aftale, der skal forhandles om ved et todagesmøde. Her skal også det syriske regime og oppositionsgrupper deltage.

Det oplyser Kasakhstans udenrigsministerium.

Nedtrapnings-zonerne er blandt andet i den nordlige Idlib-provins.

Sikre zoner skaber betingelser for at bringe humanitær hjælp frem til de steder, hvor der er behov for den, og at fordrevne civile skal kunne vende tilbage til deres hjem.

Krigen i Syrien begyndte i 2011.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her