Mellemøsten

Iranske og amerikanske krigsskibe er igen stødt sammen

Hangarskib sejlede tæt forbi iranske eliteenhed.

Hangarskibet USS Nimitz har affyret varselsskud mod et iransk flådefartøj i den Persiske Golf få dage efter, at en lignende konflikt udspillede sig. Foto: Arkiv

Fredag affyrede det amerikanske hangarskib USS Nimitz et varselsskud efter en konfrontation med et iransk flådefartøj i den Persiske Golf. Spændingen mellem skibene opstod ifølge AP, da det amerikanske skib sejlede tæt på den iranske boreplatform.

»Amerikanerne fortog en provokerende og uprofessionel manøvre, da de udsendte en advarsel og skød i glimt mod skibene,« skrev den Iranske Revolutionsgarde i en meddelelse, som Reuters refererer.

Amerikansk krigsskib har affyret varselsskud mod iransk fartøj

Revolutionsgarden oplyser, at hangarskibet efterfølgende forlod området, imens den uhindret fortsatte sin mission i området. Endnu har det amerikanske militær ikke udsendt en officiel kommentar.

Fredagens konfrontation kom få dage efter, at det amerikanske flådefartøj USS Thunderbolt affyrede to varselsskud mod et iransk flådefartøj. Iranerne sejlede i høj fart og var kun 137 meter væk, da det reagerede på skudene.

Trodsig melding fra Iran efter amerikanske sanktioner: »Vi fortsætter for fuld kraft«

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har lagt en hårdere kurs ift. Iran end sin forgænger. Under sidste års valgkamp lagde Trump således op til, at flåden skulle gøre kort proces mod de iranske skibe.

»I øvrigt, angående Iran, når de cirkler rundt om vores smukke destroyere med deres små både, og de laver tegn mod vores folk, som de ikke burde have lov til, skulle de skydes ud af vandet,« lød det ifølge CNN fra Trump, da han i september indtog en talerstol i Florida.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her