Mellemøsten

Emiraterne svarer igen: Vi står ikke bag hackerangreb på Qatar

Emiraterne nægter sig skyldig i hackerangrebet i Qatar, der lige nu står i en diplomatisk krise.

De Forenede Arabiske Emiraters udenrigsminister Anwar Gargash udtaler i dag, at Qatar-krisen ikke har noget med hackerangrebet at gøre. Foto: Kamran Jebreili/Associated Press

De Forenede Arabiske Emirater er blevet beskyldt for at stå bag hackerangrebet på Qatar, der lige nu står i en diplomatisk krise. Beskyldningen kom fra embedsmænd i den amerikanske efterretningstjeneste ifølge The Washington Post.

Men Emiraterne nægter nu at stå bag. Det skriver The Guardian.

De Forenede Arabiske Emiraters udenrigsminister, Anwar Gargash, har nu to gange nægtet, at man har noget med sagen at gøre.

»Historien i The Washington Post er ikke sand. Den er helt og aldeles forkert. I løbet af de næste par dage vil I se historien dø,« sagde Anwar Gargash tidligere mandag under en tale i London, skriver det britiske medie.

Hackerangrebet blev ifølge Qatars regering iværksat den 23. maj og har ledt til, at der blev udgivet falske nyheder gennem Qatar News Agency med kommentarer fra emiren, som fremstod imødekommende og venlig over for Saudi-Arabiens ærkefjende Iran.

I en falsk nyhed satte Qatars emir også spørgsmålstegn ved, hvor længe USA's præsident, Donald Trump, ville blive siddende i Det Hvide Hus.

Emiraterne er klar til en langvarig konflikt med Qatar

Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Egypten skulle, ifølge The Washington Post, have brugt de falske nyhedsartikler som begrundelse for at nedlægge forbud mod medier i Qatar. Efterfølgende har landende også påbegyndt en økonomisk og politisk blokade mod Qatar.

Men Anwar Gargash udtaler mandag, at krisen ikke skyldes hackerangrebet, men at »problemet har ulmet og vokset siden 2014«.

Udenrigsministeren fortæller også, ifølge The Guardian, at De Forenede Arabiske Emirater ikke vil eskalere konflikten ved at bede virksomheder om at vælge mellem at handle med Emiraterne eller Qatar. I stedet vil Emiraterne fokusere på at løse kriserne i Libyen og Yemen.

Anwar Gargash lægger dog ikke skjul på, at de diplomatiske forbindelser til Qatar ikke nødvendigvis bliver genoptaget lige foreløbig.

»Når de i Qatar opdager, at det her er en krise, der vil fortsætte, så kommer vi til at se dem blive en smule mere realistiske,« udtalte Anwar Gargash tidligere i dag ifølge The Guardian.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her