Mellemøsten

Medie: Emiraterne stod bag hackerangrebet på Qatar

Hackerangrebet i Qater har været med til at udløse en diplomatisk krise.

Ifølge The Washington Post er det Emiraterne, som står bag hackerangrebet på Qatar. Foto: AP

De Forenede Arabiske Emirater stod bag hackerangrebet på Qatar, lyder fra det nu fra embedsmænd i amerikansk efterretningstjeneste ifølge The Washington Post.

Ifølge Qatars regering blev hackerangrebet iværksat den 23. maj. Igennem Qatar News Agency blev der publiceret falske nyheder med kommentarer fra emiren, som havde fremstået imødekommende og venlig over for Saudi-Arabiens ærkefjende Iran.

Hemmelige dokumenter afslører forløbet op til Qatar-krise

Derudover satte Qatars emir i en falsk nyhedsartikel også spørgsmålstegn ved, hvor længe USA's præsident, Donald Trump, ville blive siddende i Det Hvide Hus.

Dengang pegede amerikanerne på, at det var russerne, som stod bag angrebet, men det er altså ikke længere tilfældet.

Golfstater vil tage nye midler i brug for at løse Qatar-krise

I sidste uge blev det klart, at fremstående regeringsmedlemmer i De Forenede Arabiske Emirater diskuterede planen om hackerangrebet på selve dagen for angrebet.

Det vides endnu ikke, om landet selv iværksatte angrebet, eller om der blev hyret folk til lejligheden.

På baggrund af citater fra Qaters emir fra de hackede nyhedsartikler bannede Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Egypten de qatarske medier, skriver The Washington Post. Dernæst brød man de diplomatiske forbindelser til Qatar, hvilket sidenhen har udviklet sig til en regulær krise mellem Qatar og dets naboland.

De Forenede Arabiske Emiraters ambassadør i Washington, Yousef al-Otaiba, afviser beskyldningerne fra den amerikanske efterretningstjeneste fremlagt i The Washington Post.

»De Forenede Arabiske Emirater har ikke været indblandet i hackerangrebet på Qatar,« siger han og fortsætter:

»Det, der er sandt er, at Qatar forsat finansierer ekstremistiske grupper som Taliban, Hamas og Qadafi. De opmuntrer til vold og radikalisering, der underminerer stabiliteten for ​​sine nabolande.«

Krisen har sidenhen fået Saudi-Arabien, Bahrain, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten til at sende 13 specifikke krav til Qatar, hvor de fire lande bl.a. kræver, at Qatar skal lukke tv-stationen Al Jazeera, afbryde forbindelserne til Iran og lukke en tyrkisk base i landet.

Krav som Qatar har afvist.

For få dage siden skrev De Forenende Arabiske Emiraters udenrigsminister, Anwar al-Gargash, på Twitter ifølge nyhedsbureauet Reuters, at landet er klar til en langvarig konflikt med Qatar.

»Vi er indstillet på en langvarig konflikt, vi er meget langt fra en politisk løsning, der vil kræve en ændring i Qatars politiske kurs. Set i lyset af, at intet vil ændre sig, vil vi se på en ny form for politisk relation,« skriver Anwar al-Gargash.

Rex Tillerson ser en åbning for dialog i Qatar-konflikt

Udmeldingen fra De Forenende Arabiske Emirater kommer efter, at den amerikanske udenrigsminister, Rex Tillerson, har afsluttet et besøg i regionen.

Her har han forsøgt at mægle mellem landene. Han gav selv udtryk for, at han så en åbning i dialogen mellem landene.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her