Antallet af dræbte civile afghanere er rekordhøjt

I første halvdel af 2017 blev 1662 civile dræbt og over 3500 blev såret, skriver FN i en ny rapport.

Et rekordhøjt antal civile afghanere er blevet dræbt siden januar, siger FN ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

- I første halvdel af 2017 blev 1662 civile dræbt og over 3500 blev såret, skriver FN i en ny rapport om udviklingen i det krigshærgede land.

- Størstedelen af ofrene blev dræbt af regeringsfjendtlige styrker - deriblandt Taliban og Islamisk Stat, hedder det.

Omkring en femtedel af drabene er sket i hovedstaden Kabul, viser den halvårlige rapport fra FN's Hjælpemission i Afghanistan (Unama).

De afghanske sikkerhedsstyrker har hidtil kunnet forhindre Taliban i at vinde vigtige sejre eller territorium i den langvarige "udmattelseskrig".

Talibanerne flytter rundt og tvinger hele tiden regeringsstyrkerne til at strække sig ud over hele landet.

USA ventes snart at meddele, at det sender yderligere soldater til Afghanistan. Der er i dag 8400 amerikanske soldater i Afghanistan samt 5000 fra andre Nato-allierede.

USA har snart været i Afghanistan i 16 år og Danmark og andre Nato-allierede i 15 år. Og det er umuligt at sige, hvor længe det skal vare ved.

Det var budskabet fra USA's forsvarsminister, Jim Mattis, da han for nylig var i Bruxelles til et forsvarsministermøde i Nato, hvor alliancen igen lovede at sende flere soldater til Afghanistan.

- Jeg sætter ikke tidsgrænser på krig. Så enkelt er det. Krig er et fundamentalt uforudsigeligt fænomen, sagde Jim Mattis.

Den amerikanske plan for Afghanistan ventes senere i denne måned.

Den tiltagende trussel, som militante islamister udgør, er blevet understreget af adskillige blodige angreb i hovedstaden Kabul for nylig. Flere amerikanske soldater er også blevet dræbt i Afghanistan i den seneste tid.

Langt størstedelen af de ekstra soldater skal deltage i oplæringen og træningen af afghanske soldater og politifolk.

/ritzau/AFP

Andre læser

Mest læste

Del artiklen