Yemen: Over 7.000 nye tilfælde af kolera opdages hver dag

Koleraepidemien har indtil videre kostet 1.500 personer livet - heraf en fjerdedel børn.

Artiklens øverste billede
En ældre kvinde bliver behandlet for sygdommen kolera i et telt i hovedstaden Sanaa, der er et af de hårdest ramte områder. Foto: Hani Mohammed/AP

På en uge er antallet af formodede kolera-tilfælde i Yemen steget fra knap 250.000 til 300.000, vurderer Den internationale Røde Kors Komité (ICRC).

Siden april er mindst 1.500 personer i Yemen døde som følge af kolera - heraf en fjerdedel børn.

Verdensorganisationen FN sagde i forrige uge, at det frygtede, at antallet af kolera-tilfælde i landet ville passere 300.000 inden adgangen af august.

Men to uger inde i juli er det tal angiveligt allerede passeret.

På Twitter skriver Robert Mardini, der er ICRC's direktør for Mellemøsten, bl.a., at de værst ramte områder er Sanaa, Hodeida, Hajjah og Amran., der alle ligger i det vestlige Yemen.

Kolera spredes i beskidt vand og kan forårsage diarré, opkast og dehydrering, men med den rette behandling er dødeligheden på under én procent.

Borgerkrigen i Yemen har imidlertid ført til et omfattende sammenbrud i infrastruktur såvel som sundhedspleje, hvilket betyder, at det ikke er alle koleraramte, der modtager den rette behandling.

Situationen i landet gør hjælpearbejdet vanskeligt, og ifølge FN er mindst 10.000 civile blevet dræbt, 30.000 er såret, og over tre mio. mennesker er blevet fordrevet fra deres hjem som følge af krigen, der startede i marts 2015.

Foruden koleraepidemien er Yemen også truet af en massiv hungersnød.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen