Annonce
Mellemøsten

Straffedomstol kræver Gaddafis søn pågrebet og udleveret

En arrestordre på Seif al-Islam fra 2011 er fortsat gældende, slår Den Internationale Straffedomstol fast.

Den Internationale Straffedomstol (ICC) kræver den libyske eksleder Muammar Gaddafis søn anholdt og udleveret til varetægt.

- Det kan ikke tolereres, at man hjælper en person på flugt fra loven med at undslippe rettergang, skriver ICC i en meddelelse onsdag.

Domstolen har via medierapporter fra det nordafrikanske land læst, at Seif al-Islam Gaddafi blev løsladt 9. juni. Han blev løsladt med henvisning til en libysk amnestilov.

Det meddelte brigaden Abu-Bakr al-Siddiq fra byen Zintan.

- Vi er i øjeblikket i færd med at finde ud af, om disse meldinger er korrekte. Vi tager de nødvendige skridt for at finde hr. Gaddafi, skriver ICC.

Straffedomstolen appellerer til både Libyen, FN's Sikkerhedsråd og alle medlemmer af ICC om at hjælpe med at spore Seif al-Islam.

En arrestordre og et krav om udlevering udstedt 27. juni 2011 er fortsat gældende, hedder det.

Seif al-Islam spillede en central rolle, da et oprør rejste sig mod Libyens mangeårige leder Muammar Gaddafi. Det kulminerede i 2011, da Gaddafi blev dræbt.

Efter en international militærintervention blev Gaddafis styre hurtigt væltet. Seif al-Islam blev taget til fange.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her