Annonce
Mellemøsten

Trump vil have mellemøst-lande til at lave Nato-alliance

Præsident Donald Trump vil opmuntre stater ved Den Persiske Bugt til at danne en Nato-lignende styrke.

Præsident Donald Trump vil under sit besøg i Saudi-Arabien forsøge at opmuntre staterne ved Den Persiske Bugt til at danne en Nato-lignende styrke for Mellemøsten.

Det siger højtstående kilder i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Trump ankommer fredag til Riyadh, Saudi -Arabiens hovedstad, på sin første udlandsrejse som præsident.

Hans rejse fortsætter i andre lande i Mellemøsten og i Europa. Kilder i præsidentens bagland siger til Reuters, at Trump på rejsen vil demonstrere, at han er en international leder.

Sudans præsident, Omar al-Bashir, som er eftersøgt af Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag for krigsforbrydelser, folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden, vil være til stede ved et topmøde i Saudi-Arabien sammen med Trump, siger Sudans udenrigsminister.

- Jeg kan bekræfte, at præsident Bashir vil rejse til Saudi-Arabien, siger det afrikanske lands udenrigsminister, Ibrahim Ghandour, til journalister i Genève.

- Vi ser frem til en normalisering af vore relationer til USA, tilføjer Ghandour.

Bashir har undgået anholdelse, siden han blev efterlyst i Haag i 2009.

Han er anklaget for krigsforbrydelser i den vestlige sudanesiske region, Darfur, hvor op mod 400.000 mennesker mistede livet fra 2003 til 2010. To til tre millioner mennesker blev fordrevet.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her