Mellemøsten

FN-mægler synes at have opgivet snak om syrisk magtskifte

Fredsmøde for Syrien vil udelukkende handle om regering, ny forfatning og valg, siger FN-mæglers talsmand.

Al diskussion om magtskifte i Syrien er tilsyneladende fjernet fra dagsordenen på et kommende FN-fredsmøde.

- Forhandlingerne vil udelukkende blive styret ud fra FN-resolution 2254. Den taler specifikt om regering, ny forfatning og valg i Syrien, siger Yara Sharif, som er talsmand for FN's mægler i den syriske konflikt, Staffan de Mistura.

FN har fredag ikke ønsket at svare på, om Mistura har opgivet et tidligere oplæg med plan om at drøfte et magtskifte i Syrien.

FN-diplomaten arbejder fortsat på deltagerlisten til fredsmødet, der indledes 23. februar i Genève.

Yara Sharif fortæller, at FN har modtaget positive tilbagemeldinger på invitationer.

Mødet skulle egentlig være indledt 8. februar, men det blev udsat. Der har været rygter om endnu en udsættelse, men Sharif afviser, at det skulle blive tilfældet.

Rusland har forsøgt at puste nyt liv i de diplomatiske kanaler, efter at oprørere er blevet bombet og fortrængt fra Aleppo i december 2016.

I koordination med Tyrkiet og Iran har russerne holdt fredsmøder i den kasakhiske hovedstad, Astana, for at få sikret en våbenhvile og for at bane vej for en større politisk aftale.

Ifølge Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, har USA støttet disse samtaler. Samtalerne endte uden en offentlig erklæring.

Flere end 310.000 mennesker er blevet dræbt under den årelange syriske konflikt.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her