Mellemøsten

Tyrkiet har nedkæmpet mange militante ved syrisk by

Det tyrkiske militær har "neutraliseret" 44 militante fra Islamisk Stat og såret 117 i det nordlige Syrien.

Tyrkiske kampvogne på operation inde i Syrien i august 2016. Foto: Ismail Coskun/AP

Det tyrkiske militær oplyser, at man har "neutraliseret" 44 militante fra Islamisk Stat og såret 117 som led i en operation omkring byen al-Bab i det nordlige Syrien.

I en erklæring siger militæret også, at man har bombarderet Islamisk Stat 157 steder med artilleri og andre våben.

Oprørere støttet af tyrkiske styrker har i flere uger belejret al-Bab.

Mindst 37 tyrkiske soldater er blevet dræbt, siden Tyrkiets hær i august gik ind over den syriske grænse for at få trængt Islamisk Stat og kurdiske militser tilbage til et område øst for floden Eufrat.

Turkmenske og arabiske oprørere har vundet terræn ved al-Bab, som er Islamisk Stats sidste byområde i den nordlige Aleppo-provins.

De kurdiske militser har som erklæret mål at forbinde de kurdisk kontrollerede områder fra Hasakeh til Efrin i Syrien. Hvis YPG-militserne indtager al-Bab, kan de gennemføre planen.

Mens YPG-militsen i Syrien er en vigtig allieret for USA i kampen mod Islamisk Stat, betragter Tyrkiet militsen som en forlængelse af det forbudte, militante Kurdistans Arbejderparti, PKK.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan hævder, at en amerikansk-ledet koalition ikke lever ikke op til løfter om at bekæmpe Islamisk Stat, og han opfordrer til, at den USA-ledede koalition deltager i angreb mod IS i al-Bab.

Ifølge Ruslands præsident, Vladimir Putin, er næste skridt i Syrien en landsomfattende våbenhvile. Han har antydet, at man bør bevæge sig mod en politisk løsning i landet.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her