Mellemøsten

Assads regeringshær vil befri historisk by fra IS

Meget af den syriske oldtidsby Palmyra er allerede ødelagt af IS, men nu har regeringshæren indtaget byen.

Den syriske regeringshær har indtaget dele af oldtidsbyen Palmyra i Syrien med henblik på at befri den fra Islamisk Stat (IS).

Det oplyser den syriske tv-kanal Al Manar ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Regeringshæren har ifølge Tass allerede genvundet kontrol over Wadi-al-Qubur-området og er i færd med at fortsætte offensiven helt ind i byen.

Øjenvidner siger til nyhedsbureauet, at de militante islamister fra IS har placeret miner flere forskellige steder i den historiske by for at sætte en stopper for regeringshærens indtog.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder rapporterede onsdag, at regeringshæren kun var to kilometer fra bygrænsen.

IS kæmpede voldsomt tilbage, og det kostede mindst 26 mand fra regeringshæren livet, siger overvågningsgruppen.

Kilder fra hæren siger til Tass, at man gør sig meget umage med ikke at ødelægge mere af den by, som i forvejen har lidt alvorlig skade, siden IS tog magten sidste år.

Byen er på FN's liste over verdensarv, men det har ikke haft den store betydning for IS, som umiddelbart efter erobringen gav sig til at ødelægge uerstattelige kulturværdier.

Islamisk Stat er ved at tabe kontrol over historisk by

Blandt andet har de sprængt tre gravtårne i luften, som var næsten 2000 år gamle.

Derudover er det ligeså gamle Baal Shamin-tempel blevet ødelagt. En handling, som af FN er blevet betegnet som en krigsforbrydelse.

I midten af marts sagde den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, at amerikanerne havde foreslået Rusland at koordinere indsatsen i Syrien, således at den amerikansk-ledede koalition skulle befri IS-højborgen Raqqa, mens de skulle befri Palmyra.

Rusland og Syriens leder, Bashar al-Assad, er tætte allierede.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her