Mellemøsten

Rapport: Islamisk Stat forvandler børn til terrorister med nazi-metoder

»Den nuværende generation af IS-krigere ser disse børn som bedre og mere dødbringende end dem selv,« står der bl.a. i rapporten.

Syriske drenge følger en IS-tilhænger med Islamisk Stats flag i hænderne i al-Tabqa nær Raqqa. En britisk rapport peger på, at Islamisk Stat afsætter betydelige ressourcer til at "undervise" børn i ekstremisme. Foto: AP

Terrororganisationen Islamisk Stat bruger betydelige ressourcer og tager systematiske metoder i brug, når den militante gruppe skal rekruttere børn.

Det konkluderer en ny FN-godkendt rapport fra den britiske tænketank Quilliam, der for første gang beskriver terrororganisationens misbrug og udnyttelse af børn, skriver den britiske avis The Guardian.

I et forsøg på at sikrer organisationens fremtid er terrorgruppen ifølge rapporten "Children of Islamic State" ved at præge en hel generation af børn med ekstremisme allerede fra fødslen.

Rapportens forfattere konkluderer, at Islamisk Stat tilsyneladende har nærstuderet nazisternes rekruttering, oplæring og indoktrinering af børn i Hitlerjugend og nu har kopieret nazisternes metoder.

»Elementer fra Nazityskland kan ses i den systematiske indoktrinering af børn gennem skoler og træningslejre i Islamisk Stat,« står der i rapporten.

Islamisk Stat lader eksempelvis børnene overvære offentlige henrettelser, giver dem legetøjsvåben og viser dem videoer af drab. Samtidig forsøger Islamisk Stat at skræmme de børn, der nægter at blive en del af terrororganisationen, ved at skabe en frygt for at blive pisket, tortureret eller voldtaget.

»Den nuværende generation af IS-krigere ser disse børn som bedre og mere dødbringende end dem selv, fordi de ikke er blevet radikaliseret i løbet af livet, men er blevet præget af disse ekstreme værdier fra fødslen eller fra en meget ung alder,« konkluderer forfatterne.

Terrororganisationen underviser ifølge rapporten unge drenge i skydetræning, våbenhåndtering og kampsport, mens pigerne holdes tilsløret og begrænset til hjemmet, hvor de bliver oplært i at tage sig af mændene.

Rapporten bliver offentliggjort ved et arrangement i det britiske parlament onsdag den 9. marts, men allerede nu har flere medier læst uddrag af rapporten og beskrevet nogle af forfatternes fund.

Ifølge The Independent er der eksempelvis op mod 50 britiske børn, som er blevet rekrutteret af Islamisk Stat og nu er ved at blive »uddannet« i ekstremisme.

Tænketanken Quilliam estimerer, at op mod 30.000 udlændinge er blevet rekrutteret af Islamisk Stat og opfordrer det britiske parlament til at nedsætte en kommission, som beskytter kommende generationer fra radikalisering, og som overvåger og beskytter børn, der er i risiko for at blive rekrutteret af ekstremisterne.

»Jeg håber, at denne rapport vil give et indblik i disse børns skæbne,« siger en talsmand for Romeo Dallaire Solders Initiative, som er medforfatter til rapporten, til The Independent.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her