*

Mellemøsten

FN om Syrien: "Det er en krigsforbrydelse at bruge sult som våben"

Alle parter i krigen i Syrien begår den, siger Ban Ki-Moon, FN's generalsekretær.

FN fik torsdag for anden gang mulighed for at bringe nødhjælp ind til belejrede syriske byer. Foto: AP

Anden bølge af nødhjælpskonvojer nåede torsdag til de belejrede syriske byer Madaya, al-Fouaa og Kefraya. Her fik nødhjælpsarbejdere igen syn for, hvordan indbyggerne dør af sult.

Det fik torsdag FN's generalsekretær til at fordømme, at syriske byer bliver afskåret fra forsyninger - et middel, som både oprørsgrupperne og Bashar al-Assad-styret gør brug af.

»Lad mig være klar: Brugen af hungersnød som et våben i krig er en krigsforbrydelse. Alle parter - inklusiv den syriske regering, som har det primære ansvar for at beskytte syrerne - begår dette og andre grusomme handlinger, der er forbudt i henhold til den humanitære folkeret,« siger Ban Ki-Moon, FN's generalsekretær torsdag ifølge CNN.

For to år siden uddelte FN mad til omkring 5 pct. af befolkningen, mens det kun var mulighed for at dele nødhjælp ud til 1 pct. torsdag, sagde generalsekretæren.

Det får Ban Ki-Moon til at kalde situationen »aldeles samvittighedsløs«, skriver CNN.

FN's Sikkerhedsråd er fredag indkaldt til et hastemøde på anmodning fra Frankring, Storbritannien og USA. Her vil landene forsøge at presse de syriske parter til begge at fjerne forsyningsbarrikader mod modpartens byer, skriver nyhedsbureauet France24.

Ifølge den arabiske tv-kanal Al Jazeera skønner FN, at næsten 400.000 syrere lever i belejrede områder forskellige steder i Syrien.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her