*

Mellemøsten

Læger: Flere vil dø af sult snart i belejret syrisk by

Torsdag fik FN tilladelse til at bringe nødhjælp ind, men den er ikke kommet, og ti dør snart, advarer MSF.

Situationen i den belejrede syriske by Madaya er så alarmerende, at flere vil dø af sult meget snart, hvis ikke nødhjælp modtages hurtigt.

Advarslen kommer fra organisationen Læger uden Grænser (MSF), som har læger på et hospital, hvor 150 alvorligt syge i øjeblikket er indlagt.

Hjælpeorganisationen henviser også til en kritisk situation i to andre landsbyer, hvor folk sulter, selvom FN har indgået en aftale med de stridende parter om at bringe hjælp ind.

- Ti vil dø, hvis ikke de får medicinsk hjælp straks, siger Tammam Aloudat, som er lægelig vicedirektør i Læger uden Grænser.

- Det er nødvendigt med en vedvarende strøm af hjælp, tilføjer han.

Mindst 23 mennesker skal ifølge Læger uden Grænser være døde af sult siden december på hospitalet i Madaya, som har været belejret af regeringsstyrker siden sidste sommer.

Sultramte byer i Syrien: De spiser græs for at overleve

Det er, siger Læger uden Grænser, nødvendigt at evakuere folk fra Madaya, der ligger 30 kilometer nordvest for den syriske hovedstad, Damaskus.

Hjælpeorganisationer håber, at nødhjælp kan bringes frem mandag.

Lokale siger ifølge nyhedsbureauet dpa, at beboere spiser græs og blade for at overleve, og vinteren har derfor forværret deres situation.

Den syriske regering gav torsdag FN tilladelse til at fragte nødhjælp ind i Madaya og to andre landsbyer.

Ifølge FN er der "troværdige forlydender om folk, der dør af sult" i Madaya.

Adgangen til Madaya og den nærliggende by Zabadani har været kontrolleret af regeringsvenlige styrker, mens Fuaa og Kafraya, som ligger i det nordvestlige Syrien, har været aflukket af regeringsfjendtlige tropper.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her