Mellemøsten

Voldsomme kampe presser Islamisk Stat ud af storby

Militante irakiske styrker og shiamuslimske militser presser Islamisk Stat i Tikrit.

Onsdag har irakiske styrker taget et stort skridt i kampen mod ekstremistgruppen Islamisk Stat.

Med støtte fra shiamuslimske militser har styrkerne indledt en storoffensiv i den irakiske storby Tikrit, som ellers tidligere har været kontrolleret af Islamisk Stat.

Nu meddeler irakiske militærkilder, at man har taget dele af byen tilbage i en offensiv, der har inkluderet både soldater på jorden og kampfly i luften.

Sammenlagt 30.000 regerings- og militssoldater deltager i en stor offensiv, som irakisk militær indledte for 10 dage siden. Det er den største, siden Islamisk Stat erobrede store områder i Irak sidste år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Da USA invaderede Irak
De ikoniske billeder fra Irak krigen i 2003 ligger stadig helt fremme på nethinden. Måske huskes bedst et World Press Photo prisvindende billede med den tilbageholdte far, der bag pigtråd og med hætte over hovedet trøster sin søn. Eller måske billedet af de amerikanske soldater, der holder rygepause i Saddam Husseins palads. Du kan her gense de ikoniske øjeblikke fra dengang.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her