Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Mellemøsten

Iraks styrker skubber Islamisk Stat ud af besat by

Ifølge Iraks regering er der stor fremgang i kampene mod Islamisk Stat i den historiske by Tikrit.

De voldsomme kampe fortsatte lørdag, hvor de irakiske styrker forsøgte at presse Islamisk Stats soldater ud af Tikrit, der ellers har været belejret siden sidste sommer.

Tikrit ligger 160 kilometer fra Bagdad, og det er den største by efter Mosul, som Islamisk Stat har taget kontrollen over i det krigshærgede Irak. Men regeringens styrker har nu sat alt ind for at vinde den strategisk og moralsk vigtige by tilbage.

Men indrykningen i Tikrit går langsomt fremad, blandt andet fordi der meldes om en stor koncentration af vejsidebomber, som Islamisk Stat har lagt ud.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Da USA invaderede Irak
De ikoniske billeder fra Irak krigen i 2003 ligger stadig helt fremme på nethinden. Måske huskes bedst et World Press Photo prisvindende billede med den tilbageholdte far, der bag pigtråd og med hætte over hovedet trøster sin søn. Eller måske billedet af de amerikanske soldater, der holder rygepause i Saddam Husseins palads. Du kan her gense de ikoniske øjeblikke fra dengang.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her