FN: Israel bombede hus fyldt med civile

<p>FN anklager den israelske hær for at have evakueret 110 civile i et hus og bedt dem blive indendøre, hvorpå huset blev bombet og 30 dræbt dagen efter.</p>

Artiklens øverste billede
En palæstinensisk kvinde samlede fredag brænde i resterne af en bygning, som blev ødelagt af et israelsk luftangreb i Rafah flygtningelejren i det sydlige Gaza. Antallet af dræbte palæstinensere nærmer sig 800, mens 10 israelske soldater har mistet livet. Foto: Khaled Omar/AP

Episoden skal være sket den 4. januar, dagen efter, at Israel begyndte sin landoffensiv i Gaza.

Rapporten fra FN's Koordinationskontor for humanitær bistand, OCHA, fastslår ifølge flere nyhedsbureauer, at fire israelske soldater evakuerede 110 palæstinensere i Zeitoun-bydelen i Gaza til et hus og bad dem blive indendøre. 24 timer senere blev bygningen beskudt med granater, og rapporten citerer øjenvidner for, at omkring 30 blev dræbt, heraf tre børn.

Ifølge Reuters oplyste palæstinensiske hjælpearbejdere allerede den 5. januar, at de havde fundet 12 lig fra en familie efter granatangrebet. Antallet af dræbte steg senere til 30, da flere lig blev fundet i ruinerne.

Ifølge AP fremgår det af rapporten, at et Røde Kors-hold blev forhindret i at komme frem til området indtil tre dage efter angrebet. Redningsfolk fik lov at komme ind til fods, men uden ambulancer.

Den israelske hær oplyser til nyhedsbureauerne, at den undersøger sagen og ikke har nogen kommentarer fredag.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen