Israelsk soldat anholdt efter skudepisode

Israelsk militærpoliti er i gang med at afhøre en israelsk soldat, der er blevet filmet, mens han uprovokeret skød en anholdt palæstinenser i foden.

Palæstinenseren var iført håndjern, havde bind for øjnene og stod blot halvanden meter fra soldaten, da denne bevidst affyrede skudet.

Videooptagelsen af skudepisoden har skabt chok og furore både i Israel og de palæstinensiske områder. Episoden fandt sted for to uger siden i den palæstinensiske landsby Nil'in, vest for Jerusalem. En 14-årig pige, bosat i landsbyen, filmede hændelsen og den israelske menneskeretsorganisation B'Tselem offentliggjorde optagelsen i går.

B'Tselem har reageret kraftigt på hændelsen og krævet en militær undersøgelse og retsforfølgelse af den soldat, der skød, samt af den oberstløjtnant, der havde kommandoen.

Israelsk militærpoliti greb til anholdelse af den israelske soldat sent i går. Israelske aviser citerer soldaten for at forklare, at han affyrede den metalbesatte gummikugle, fordi han mente at høre sin overordnede give ordre til det.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen