Hizbollah-chef viser sig i Beirut

Hizbollah-bevægelsens leder, Hassan Nasrallah, viste sig onsdag aften offentligt i Beiruts sydlige forstæder i forbindelse med festligholdelsen af, at fem libanesere er blevet frigivet fra fængsler i Israel.

Artiklens øverste billede

Tv-optagelser viste Nasrallah stående ved siden af Samir Kantar, den af de frigivne fanger, der havde siddet længst fængslet.

Hizbollah-lederen hyldede "sejren" i forbindelse med fangernes frigivelse, mens folkemængden jublede.

De fem libanesiske fanger blev sendt hjem til Libanon tidligere onsdag i forbindelse med en meget omdiskuteret fangeudveksling med Hizbollah. I forbindelse med fangeudvekslingen udleverede Israel også de jordiske rester af 200 arabere, der er døde under konflikten med israelerne.

Israelerne fik forinden onsdag udleveret to ligkister fra Hizbollah. Og efter at israelske retsmedicinere kunne konstatere, at de indeholdt ligene af to tilfangetagne israelske soldater, blev de fem libanesiske fanger frigivet.

Sheik Hassan Nasrallah sagde, at Hizbollah havde opnået to afgørende mål siden afslutningen på krigen mellem Israel og Libanon for to år siden. Det ene var løsladelsen af alle libanesiske fanger i israelske fængsler og det andet var dannelsen af en national samlingsregering i det ellers politisk splittede Libanon.

- Nederlagenes tid er forbi. Sejrenes tid er kommer. Dette folk, denne nation sendte i dag et stort og klart budskab til sine venner og fjender om, at vi ikke kan besejres, sagde Nasrallah inden han blev hastet væk af sikkerhedsvagter.

Nasrallah har af frygt for israelske anslag mod sit liv kun vist sig tre gange offentligt siden krigen mod Israel i sommeren 2006

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen