Mellemøsten

Erdogan: Angreb i Idlib vil få enorme konsekvenser for Europa

Ifølge Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, står "hele verden til at betale prisen" for angreb i Syrien.

Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan advarer mod, at "hele verden står til at betale prisen", hvis ikke det internationale samfund snart skrider til handlingi Syrien. Foto: ASP

Hvis de syriske regeringsstyrker med hjælp fra Rusland fortsætter den varslede og omfattende offensiv i Idlib-provinsen, vil de humanitære og sikkerhedsmæssige konsekvenser blive enorme for Syrien såvel som for Tyrkiet og Europa.

Det udtaler Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, i en artikel i avisen Wall Street Journal.

Præsidenten advarer mod, at "hele verden står til at betale prisen", hvis ikke det internationale samfund snart skrider til handling.

- Alle medlemmer af det internationale samfund må stå ved deres ansvar, nu hvor et angreb nærmer sig. Konsekvenserne ved at lade stå til er kolossale, siger Erdogan og tilføjer:

- Et angreb fra regimet vil skabe seriøse humanitære og sikkerhedsmæssige konsekvenser for Tyrkiet og for Europa.

Kemiske våben i Syrien får USA til at overveje angreb

Dermed støtter Erdogan den amerikanske præsident Donald Trumps advarsel om, at et angreb kan udløse en "menneskelig tragedie".

Den 4. september oplyste Syriens regeringsstyrker, at de med støtte fra Rusland og Iran planlagde en omfattende offensiv i Idlib-provinsen, hvor der bor omkring tre millioner civile.

Idlib er den sidste større højborg for de oprørsgrupper, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads regime.

Fredag mødtes præsidenterne fra Rusland, Tyrkiet og Iran for at forsøge at finde et kompromis. Men det afviste Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Putin sagde på mødet, at Assad som landets præsident "har ret til" at tage fuld kontrol med alle dele af landet.

Dagen efter foretog russiske fly næsten 60 luftangreb i Idlib-provinsen i Syrien. Angrebene er de mest voldsomme i en måned.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr), der overvåger situationen i landet.

Samtidig bomber syriske regimestyrker dele af provinsen med såkaldte tøndebomber, der lørdag havde dræbt mindst fire civile, meddeler Sohr.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her