Annonce
Mellemøsten

84 dræbt i Yemen efter kollapsede fredsforhandlinger

Kampe i havnebyen Hodeidah er taget til. 73 houthi-oprørere og 11 soldater er dræbt i løbet af et døgns tid.

Luftangreb og kampe mellem Yemens stridende parter har kostet mindst 84 mennesker livet, efter at de FN-ledede fredsforhandlinger kollapsede lørdag.

Det oplyser hospitalskilder i Yemen.

I Hodeidah-provinsen, hvor kampene atter er blusset op, er 73 oprørere og 11 soldater dræbt i løbet af det seneste døgn.

Det er houthi-oprørerne, der kontrollerer provinsen.

Foruden de dræbte er snesevis af oprørere og mindst 17 soldater såret.

Koalitionen, der støtter Yemens regering, er rykket nærmere på Hodeidah. Havnebyen er af afgørende betydning. Det er her, at omkring 70 procent af Yemens import af fødevarer og nødhjælp kommer ind i landet.

Koalitionen, der også tæller styrker fra Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater, gør klar til at tage kontrol med en hovedvej, der går fra hovedstaden Sana'a til havnebyen.

Det oplyser en militærkilde.

Hovedvejen er en vigtig forsyningsrute for houthierne.

De FN-ledede fredsforhandlinger kollapsede lørdag, efter at oprørerne ikke havde fået de garantier, de anså for nødvendige for at kunne sende en delegation til den schweiziske by Genève, hvor forhandlingerne foregik.

Omkring 10.000 mennesker er blevet dræbt, siden den saudiskledede koalition gik ind i konflikten i Yemen i marts 2015.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her