Mellemøsten

USA har indført sanktioner mod syriske olie- og våbenhandlere

Fire personer og fem organisationer har ifølge USA stået bag ulovlig handel med det syriske regime og IS.

USA valgte torsdag at indføre økonomiske sanktioner mod fire personer og fem organisationer, der menes at have stået bag ulovlig oliehandel med den syriske regering.

Sanktionerne er blandt andet rettet mod Muhammad al-Qatirji og hans lastbilselskab. Det skriver det amerikanske finansministerium.

Selskabet skal have leveret olie til det syriske regime og den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

Qatirji har både tætte forbindelser til den syriske præsident Bashar al-Assads regering og IS.

Qatiriji og hans selskab har opereret i både Syrien, Libanon og De Forenede Arabiske Emirater for at sikre leverancer af olie til Syrien.

Det fremgår af en erklæring fra den amerikanske regering.

- USA vil fortsætte med at gå efter dem, der faciliterer transaktioner med det morderiske Assad-regime og støtter IS, udtaler finansminister Steven Mnuchin i en erklæring.

Ifølge USA's regering har Qatirji også leveret våben til Syrien fra Irak.

Selskabet Abar Petroleum Service, der også rammes af USA's sanktioner, menes at have stået bag leverancer af olieprodukter for 30 millioner dollar sidste år.

Sanktionerne betyder, at selskabernes aktiver i USA vil blive blokeret. Samtidig er det forbudt for alle amerikanere at handle med virksomhederne.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: Ungarn er fremtidens Europa

Kasper Støvring
Hvis EU fortsat intet gør for at løse flygtningekrisen og den politiske krise, kan Ungarn komme til at stå som billedet på fremtidens Europa, som flere vil lade sig inspirere af.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her