Mellemøsten

Rusland bekræfter: Vi har udført luftangreb i Syriens Idlib-provins

Flyene har haft den militante gruppe Al-Nusra som mål.

Røg over bygninger i byen al-Sahan i den nordlige del af Idlib. Foto: Nyhedsbureauet Ibaa/AP

På trods af advarsler fra flere sider har Ruslands militær gennemført et luftangreb i Syriens Idlib-provins.

Det bekræfter Rusland onsdag ifølge nyhedsbureauet AFP.

Angrebet havde den militante al-Nusra-gruppe som mål, lyder det fra militæret.

»Fire fly har udført høj-præcisionsangreb mod terroristgruppen Al-Nusra i Idlib,« siger talsmand Igor Konashenkov ifølge AFP.

Angrebene blev udført tirsdag den 4. september, ifølge russerne uden for beboede områder. Desuden har man bombet en lagerhal, hvor man formoder, at der var våben.

Den britiske organisation Syrian Observatory for Human Rights oplyser, at flere civile ofre - heriblandt børn - er blevet dræbt i de seneste russiske angreb.

Både USA's præsident Donald Trump og Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, har advaret mod at angribe området. Den tyrkiske avis Hurriyet har citeret Erdogan for at kalde et angreb for »en alvorlig massakre«.

Trump advarer om stor tragedie før planlagt angreb i Idlib

Donald Trump har advaret om, at et angreb på Idlib-provinsen kan udløse »en menneskelig tragedie«. Men talsmanden for Kreml, Dmitrij Peskov, har afvist advarslerne.

»Hvis man kun fremsætter sådanne advarsler uden at tage hensyn til hele den farlige situation og den potentielt negative udvikling for hele Syrien, så er der ikke tale om en helt og altomfattende vurdering,« sagde Peskov tirsdag ifølge Reuters.

FN's særlige udsending til Syrien, Staffan de Mistura, anslår, at der fortsat befinder sig omkring 10.000 militante islamister fra al-Nusra og al-Qaeda i Idlib-provinsen, som er Syriens sidste højborg for

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her