Annonce
Mellemøsten

Qatar anklager Saudi-Arabien for at hindre pilgrimsfærd

Borgere fra Qatar er blevet nægtet adgang til den årlige muslimske pilgrimsfærd til Mekka, siger embedsmand.

Mere end to millioner muslimer fra hele verden begyndte søndag årets hajj, som er den muslimske pilgrimsfærd til Mekka i Saudi-Arabien.

Men ingen af dem er fra Qatar, lyder det fra en embedsmand fra Qatar.

- Borgere fra Qatar har ingen mulighed for at rejse til dette års hajj. De kan ikke få deres visa, siger han til nyhedsbureauet AFP.

Qatar og Saudi-Arabien har været i en politisk fejde i mere end et år, hvilket blandt andet har medført, at der ikke går fly direkte mellem de to lande.

Myndigheder i Saudi-Arabien har sagt, at pilgrimme fra Qatar er velkomne til årets hajj og afviste i sidste uge, at man skulle have hindret dem i at komme til Mekka.

En embedsmand fra Qatar har derimod sagt, at grænsen til Saudi-Arabien er lukket, og at det sammen med de manglende direkte fly betyder, at det i år er umuligt for borgere fra Qatar at deltage i pilgrimsfærden.

Alle muslimer skal gennemføre hajj mindst én gang i løbet af deres liv, såfremt de har midlerne til det.

Qatar er af Saudi-Arabien beskyldt for at støtte terrorisme og være tæt på saudiernes ærkerival, Iran. Qatar afviser, at det skulle være tilfældet.

Trods uoverensstemmelserne lovede Saudi-Arabien, at borgere fra Qatar kunne få lov til at deltage i årets hajj.

Et kvotesystem skulle give 1200 borgere fra Qatar muligheden for at deltage, men registreringen var umulig, lyder kritikken fra Qatar.

De mere end to millioner deltagende til årets hajj, der varer til fredag, er primært fra lande som Egypten, Indien, Pakistan og Bangladesh.

For at gøre opholdet lettere for de rejsende har saudierne til lejligheden blandt andet lanceret en række apps, som skal hjælpe pilgrimmene med alt fra rejseplaner til lægebehandling.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her