Annonce
Mellemøsten

Soldater har såret snesevis af palæstinensere ved Gaza-grænse

Nye demonstrationer mod Israels blokade af Gaza kommer samtidig med, at Hamas mødes for at drøfte løsninger.

Demonstrationen, der var indkaldt af den militante Hamas-bevægelse, er en af flere protester mod Israels 11 år lange blokade mod den palæstinensiske enklave. Foto: Ibraheem Abu Mustafa/AP

En palæstinenser er dræbt og 220 såret, efter at israelske soldater fredag åbnede ild mod tusindvis af palæstinensere ved en demonstration fredag langs grænsen mellem Gazastriben og Israel.

Af de 220 sårede er 90 blevet ramt af skud fra de israelske soldater, oplyser palæstinensiske sundhedskilder.

Demonstrationen, der var indkaldt af den militante Hamas-bevægelse, er en af flere protester mod Israels 11 år lange blokade mod den palæstinensiske enklave.

Både Israel og Egypten lukkede deres grænser til Gaza, efter at Hamas fik magten i 2007.

- Vi vil bryde belejringen af Gaza en gang for alle, siger en af Hamas' ledere, Hussam Badran.

Han lever normalt i eksil uden for Gaza, men er i lighed med andre Hamas-ledere på besøg i den tætbefolkede palæstinensiske stribe land.

Fredag aften mødes en række af Hamas' ledende skikkelser til et sjældent møde, siger kilder i Gaza.

Der har været spekulationer om, at der kan være en langsigtet våbenhvile på vej mellem den palæstinensiske fraktion og Israel.

En højtstående kilde i Hamas, der ikke ønsker sit navn frem, siger, at Hamas' øverste leder, Ismail Haniya, vil være til stede på mødet.

På mødet vil der blive drøftet "et antal vigtige emner, herunder forslag fra Egypten og FN-udsending Nickolay Mladenov om en våbenhvile og at hæve den israelske blokade mod Gaza", siger kilden til nyhedsbureauet AFP.

Møderne i Hamas begyndte torsdag og fortsætter til lørdag.

/ritzau/AP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Blokade på Gaza
Siden 2007, da Hamas overtog Gaza, har området været under en omdiskuteret israelsk blokade. Ifølge israelerne skal blokaden forhindre Hamas i at opruste, men organisationer mener, at Israel skaber en humanitær katastrofe i området. I den forgangne uge har aktivister forsøgt at bryde blokaden fra søsiden; i mandags førte det til blodige sammenstød med israelske kommandosoldater, og ni mennesker blev dræbt. Mens indbyggerne i Gaza håber på, at blokaden snart bliver fjernet, fortsætter hverdagen.\r\n\r\n
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her