Annonce
Mellemøsten

Golfstater har sat Hizbollah-ledere på terrorliste

Sanktioner fra golfstater rammer især Sayyed Hassan Nasrallah og hans næstkommanderende, Naim Qassem.

Saudi-Arabien og andre medlemmer af Samarbejdsrådet for Landene ved Den Persiske Bugt har sat 10 ledere fra Hizbollahmilitsen i Libanon på deres terrorliste.

Blandt de sanktionsramte er bevægelsens leder, Sayyed Hassan Nasrallah, og hans næstkommanderende, Naim Qassem. Det skriver det statslige saudiarabiske nyhedsbureau SPA.

Landene går også efter bevægelsens komitéer. De har desuden beordret forskellige personers bankkonti og formuer indefrosset.

Udspillet kommer, efter at USA's finansministerium onsdag indførte yderligere sanktioner mod Libanons Hizbollah-ledelse. Også de sanktioner retter sig primært mod Nasrallah og Qassem.

Den amerikanske præsident Donald Trumps administration betegnede tirsdag lederen af Irans centralbank som "en global terrorist". Han blev også pålagt sanktioner.

USA siger, at centralbankchefen, Valiollah Seif, overfører millioner af dollar til Hizbollah i Libanon.

Sanktionerne har til formål at isolere Iran yderligere fra det globale finanssystem. De kommer, efter at USA har meddelt, at det vil træde ud af atomaftalen med Iran.

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, siger, at Seif i hemmelighed har kanaliseret store beløb fra Den Iranske Revolutionsgarde til Hizbollah via al-Bilad Islamic Bank i Irak.

Bankens bestyrelsesformand rammes også af amerikanske sanktioner.Sanktionerne betyder, at enhver, der gør forretninger med Seif, kan blive ramt af sanktioner fra USA.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her