Annonce
Mellemøsten

Golfstater har sat Hizbollah-ledere på terrorliste

Sanktioner fra golfstater rammer især Sayyed Hassan Nasrallah og hans næstkommanderende, Naim Qassem.

Saudi-Arabien og andre medlemmer af Samarbejdsrådet for Landene ved Den Persiske Bugt har sat 10 ledere fra Hizbollahmilitsen i Libanon på deres terrorliste.

Blandt de sanktionsramte er bevægelsens leder, Sayyed Hassan Nasrallah, og hans næstkommanderende, Naim Qassem. Det skriver det statslige saudiarabiske nyhedsbureau SPA.

Landene går også efter bevægelsens komitéer. De har desuden beordret forskellige personers bankkonti og formuer indefrosset.

Udspillet kommer, efter at USA's finansministerium onsdag indførte yderligere sanktioner mod Libanons Hizbollah-ledelse. Også de sanktioner retter sig primært mod Nasrallah og Qassem.

Den amerikanske præsident Donald Trumps administration betegnede tirsdag lederen af Irans centralbank som "en global terrorist". Han blev også pålagt sanktioner.

USA siger, at centralbankchefen, Valiollah Seif, overfører millioner af dollar til Hizbollah i Libanon.

Sanktionerne har til formål at isolere Iran yderligere fra det globale finanssystem. De kommer, efter at USA har meddelt, at det vil træde ud af atomaftalen med Iran.

Den amerikanske finansminister, Steven Mnuchin, siger, at Seif i hemmelighed har kanaliseret store beløb fra Den Iranske Revolutionsgarde til Hizbollah via al-Bilad Islamic Bank i Irak.

Bankens bestyrelsesformand rammes også af amerikanske sanktioner.Sanktionerne betyder, at enhver, der gør forretninger med Seif, kan blive ramt af sanktioner fra USA.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Mellemøstens Freddie Mercury er landet i Aarhus
Den libanesiske sanger Hamed Sinno er en revolutionær i den arabiske verden, et homoikon i regionen og Libanons største rockstjerne. I dag gæster han og resten af bandet Mashrou’ Leila Northside Festival. JP har mødt ham i Beirut.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Maj 68 er en mediemyte

Torkil Fonsmark
Slut 1960’erne var en underholdende tid. Men når yngre kolleger har udtrykt misundelse over, at de ikke levede i den tid, må man dog konstatere, at så vildt var det altså ikke.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her