Mellemøsten

Irak mødtes med Rusland, Iran og Syrien om sikkerhed i regionen

Møde om samarbejde i regionen blev fulgt op af irakiske luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien.

Samarbejde om efterretninger mellem de fire lande i en fælles sags tjeneste og til anti-terrorisme missioner har været med til succesfuldt at genskabe stabiliteten og sikkerheden, lyder det i en udtalelse fra Iraks forsvarsminister Amir Hatami efter mødet ifølge nyhedsbureauet AFP. Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

På et bemærkelsesværdigt møde i Irak torsdag mødtes den irakiske forsvarsminister om "anti-terrorisme operationer" med repræsentanter for regeringerne i Rusland, Iran og Syrien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer Iraks forsvarsministerium for oplysningen.

Mødet blev afholdt i Iraks hovedstad, Bagdad.

- Samarbejde om efterretninger mellem de fire lande i en fælles sags tjeneste og til anti-terrorisme missioner har været med til succesfuldt at genskabe stabiliteten og sikkerheden.

- Det bør danne grundlag for et fremtidigt samarbejde, lyder det i en udtalelse fra Iraks forsvarsminister Amir Hatami efter mødet ifølge AFP.

Samme dag som mødet fandt sted, udførte det irakiske luftvåben angreb mod Islamisk Stat i Syrien. Det er ikke første gang, at Iraks luftvåben opererer i Syrien.

I forsvarsministerens udtalelse nævntes det, at "koalitionen" spillede en vigtig rolle i at besejre Islamisk Stat.

Det står ikke klart, om "koalitionen" er en reference til de fire landes samarbejde eller den internationale koalition mod Islamisk Stat, hvor hverken Iran, Rusland eller det syriske regime er med.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FOTOSERIE: Da USA invaderede Irak
De ikoniske billeder fra Irak krigen i 2003 ligger stadig helt fremme på nethinden. Måske huskes bedst et World Press Photo prisvindende billede med den tilbageholdte far, der bag pigtråd og med hætte over hovedet trøster sin søn. Eller måske billedet af de amerikanske soldater, der holder rygepause i Saddam Husseins palads. Du kan her gense de ikoniske øjeblikke fra dengang.
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her