Mellemøsten

Syriske militærkilder afviser medierapporter om missilangreb

Det var muligvis falsk alarm, da syriske medier sent mandag rapporterede om et angreb mod luftbase.

Der er modstridende meldinger om et muligt missilangreb mod militære luftbaser i Syrien sent mandag aften.

Kilder i det syriske militær afviser natten til tirsdag oplysninger i statskontrollerede medier om et missilangreb mod luftbasen Shayrat i Homs-provinsen. Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Men ifølge overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder er der hørt kraftige eksplosioner nær både Shayrat-basen samt nær to andre luftbaser i nærheden af Damaskus, skriver AFP.

Lederen af overvågningsgruppen, Rami Abdel Rahman, siger, at ingen af luftbaserne er ramt af missiler.

Både Syriens statslige tv-station og nyhedsbureauet Sana bragte ifølge Reuters nyheden om et missilangreb mod en militær lufthavn i Homs sent mandag aften.

Undersøgelser af kemisk angreb er mod forventning ikke begyndt

Ifølge Sana lykkedes det syrisk militær at skyde missilerne ned.

En talsmand for Pentagon oplyste kort efter de første meldinger i medierne om angrebet, at "der er ikke nogen amerikansk militæraktivitet i det område på dette tidspunkt. Vi har ikke yderligere oplysninger".

Luftbasen i Shayrat var i 2017 mål for et amerikansk angreb med krydsermissiler som reaktion på et kemisk angreb, som dræbte mindst 70 personer, mod den oprørskontrollerede by Khan Sheikhoun.

Israel melder også pas i forhold til mandagens påståede angreb.

- Jeg er ikke bekendt med sådan en hændelse, siger en talsmand for det israelske militær til AFP.

Natten til lørdag dansk tid gennemførte USA, Frankrig og Storbritannien et koordineret angreb mod flere mål i Syrien.

Luftangrebet ramte blandt andet et laboratorium i Damaskus og militærbaser. Angrebets mål var steder, der skulle huse kemiske våben.

Aktionen var et svar på forrige weekends formodede kemiske angreb i den syriske by Douma. Det vestlige samfund mener, at det syriske styre stod bag angrebet i Douma.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her