Mellemøsten

Pro-tyrkiske styrker har taget vigtig by fra kurdere i Syrien

Den kurdiske YPG-milits er tvunget ud af byen Jinderes i Afrin-regionen. Tyrkiet planlægger ny offensiv.

Syriske oprørsstyrker i kamp med kurdisk milits i udkanten af Jinderes. Foto: Omar Haj Kadour/AFP

Tyrkiske styrker og de syriske oprørsgrupper, Tyrkiet er allieret med, har taget kontrollen med den strategisk vigtige by Jinderes i Afrin-regionen.

Det skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu.

Hidtil har den kurdiske YPG-milits kontrolleret byen i den kurdiskstyrede enklave i det nordlige Syrien, ikke langt fra grænsen til Tyrkiet.

Men torsdag blev de tvunget ud af byen af den tyrkiske hær og Tyrkiets allierede i Den Frie Syriske Hær (FSA).

Oplysningen bekræftes af Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra et kontor i Storbritannien overvåger situationen i landet.

Ifølge observatoriet kunne de pro-tyrkiske styrker tage fuld kontrol over byen "efter et tungt og vedvarende bombardement fra tyrkiske fly", skriver nyhedsbureauet AFP.

Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, antydede tidligere torsdag, at offensiven i Afrin kan være slut inden maj.

Offensiven blev indledt i januar og har tilsyneladende udviklet sig blodigere og vanskeligere, end Tyrkiet oprindeligt regnede med.

Siden januar har Tyrkiet i Afrin "neutraliseret" over 3000 mennesker, som tyrkiske myndigheder omtaler som terrorister.

Tyrkiets regering bruger tit ordet "neutraliseret" om drab på blandt andre YPG-medlemmer.

Den kurdiske milits har været en vigtig samarbejdspartner for USA i kampen mod Islamisk Stat i Syrien. Men Tyrkiet betragter YPG som en terrororganisation på grund af dens forbindelse til det forbudte kurdiske arbejderparti, PKK.

Torsdag siger udenrigsminister Cavusoglu ligeledes, at Tyrkiet og Irak vil indlede en fælles operation mod militante kurdere i det nordlige Irak.

Operationen skal i givet fald gå i gang, når det irakiske valg er overstået i maj, rapporterer den tyrkiske tv-station CNN Türk.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her