Mellemøsten

Israelske oppositionsledere kræver Netanyahus afgang

Premierminister kalder korruptionsanklager mod ham for "fulde af huller som en schweizisk ost".

Den israelske opposition kræver onsdag, at premierminister Benjamin Netanyahu træder tilbage, efter at politiet har anbefalet, at der rejses tiltale mod ham for korruption.

Arbejderpartiets leder, Avi Gabbay, siger, at de partier, som er allierede med Netanyahu, må træffe beslutning om, hvorvidt de vil støtte premierministeren eller retsstaten.

Tidligere premierminister Ehud Barak, som er en af Netanyahus rivaler, opfordrer også premierministeren til at træde tilbage.

- Omfanget af disse korruptionssager er skrækkeligt. Det lader virkelig til at være korruption, siger han.

Israelsk politi anbefaler korruptionstiltale mod Netanyahu

Netanyahu afviser beskyldningerne mod ham, og han kalder politikernes angreb på ham for "fordomsfulde, ekstreme og fulde af huller som en schweizisk ost". Netanyahu leder onsdag det ugentlige regeringsmøde i Jerusalem.

- Jeg ønsker at forsikre jer om, at koalitionen er stabil. Hverken jeg selv eller nogen anden har planer om et valg. Vi vil fortsætte med at arbejde videre til gavn for Israels indbyggere, indtil valgperioden udløber, siger han.

En af sagerne mod premierministeren omhandler champagne og dyre cigarer, som Netanyahu skulle have modtaget fra forretningsmanden og filmproducenten Arnon Milchan.

Arnon Milchan har stiftet Regency Enterprises, der står bag film som "12 Years a Slave", "LA Confidential", "Fight Club" og "Mr. and Mrs. Smith".

Derudover mistænkes Netanyahu for fordelagtig behandling af en avisudgiver, så avisens dækning af ham blev positiv.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin

Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger.

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her