Annonce
Mellemøsten

Fattigdom og afbrudt skolegang ramte Iraks børn i krig mod IS

Et ud af fire irakiske børn lever i fattigdom, og tre millioner børn fik uddannelse eller skolegang afbrudt.

Krigen mod jihadisterne i Islamisk Stat, som blev erklæret nedkæmpet i Irak i december, har taget hårdt på irakiske børn, oplyser FN-organisationen Unicef.

- Et ud af fire børn lever i fattigdom, og fire millioner er afhængige af nødhjælp, siger FN-organet, som bekræfter, at skoler og uddannelsessteder er blevet angrebet 150 gange siden 2014.

- Halvdelen af Iraks skoler skal have udbedret skader eller delvist genopbygges, hedder det.

- Tre millioner børn fik deres uddannelse eller skolegang afbrudt, fastslår Unicef, som har offentliggjort tallene søndag.

Amerikanske soldater flyves hjem fra Irak efter krig mod IS

Tallene er offentliggjort dagen før starten på en stor konference i Kuwait, hvor der skal findes penge til genopbygning af Irak.

Den irakiske regering har en målsætning om at få indsamlet 100 milliarder dollar (omkring 608 milliarder kroner) i udenlandske investeringer på områder som transport, energi og landbrug i forbindelse med genopbygningen af landet.

- Børn er Iraks fremtid, siger Geert Cappelaere, som er regional direktør for Unicef i Mellemøsten og Nordafrika.

- Konferencen i Kuwait om Irak er en mulighed for verdens ledere til at vise, hvad vi er villige til at investere i børn og et stabilt Irak, siger Cappelaere videre.

USA, som støtter en international koalition, der sikrede irakerne massiv luftstøtte i kampen mod Islamisk Stat, har ikke planer om at bidrage med penge ved konferencen i Kuwait, siger vestlige diplomater og amerikanske embedsmænd.

/ritzau/Reuters

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her