Mellemøsten

Fattigdom og afbrudt skolegang ramte Iraks børn i krig mod IS

Et ud af fire irakiske børn lever i fattigdom, og tre millioner børn fik uddannelse eller skolegang afbrudt.

Krigen mod jihadisterne i Islamisk Stat, som blev erklæret nedkæmpet i Irak i december, har taget hårdt på irakiske børn, oplyser FN-organisationen Unicef.

- Et ud af fire børn lever i fattigdom, og fire millioner er afhængige af nødhjælp, siger FN-organet, som bekræfter, at skoler og uddannelsessteder er blevet angrebet 150 gange siden 2014.

- Halvdelen af Iraks skoler skal have udbedret skader eller delvist genopbygges, hedder det.

- Tre millioner børn fik deres uddannelse eller skolegang afbrudt, fastslår Unicef, som har offentliggjort tallene søndag.

Amerikanske soldater flyves hjem fra Irak efter krig mod IS

Tallene er offentliggjort dagen før starten på en stor konference i Kuwait, hvor der skal findes penge til genopbygning af Irak.

Den irakiske regering har en målsætning om at få indsamlet 100 milliarder dollar (omkring 608 milliarder kroner) i udenlandske investeringer på områder som transport, energi og landbrug i forbindelse med genopbygningen af landet.

- Børn er Iraks fremtid, siger Geert Cappelaere, som er regional direktør for Unicef i Mellemøsten og Nordafrika.

- Konferencen i Kuwait om Irak er en mulighed for verdens ledere til at vise, hvad vi er villige til at investere i børn og et stabilt Irak, siger Cappelaere videre.

USA, som støtter en international koalition, der sikrede irakerne massiv luftstøtte i kampen mod Islamisk Stat, har ikke planer om at bidrage med penge ved konferencen i Kuwait, siger vestlige diplomater og amerikanske embedsmænd.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Stærke kvinder stråler og dominerer filmfest i Berlin

Komplekse, kvindelige hovedkarakterer har i mange år været savnet på film. I år præger de Berlin Film Festival, og i en remake af Susanne Biers "Efter brylluppet" skal Mads Mikkelsen og Rolf Lassgård erstattes af Julianne Moore og Diane Kruger.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Nummer 2: Klassens smukkeste SUV satser på høj komfort
Volvo XC60 er på mange områder en imponerende fin konstruktion, hvor komfort og sikkerhed er i højsædet. Samtidig er designet så vellykket, at det næppe kan gøres bedre. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her