Mellemøsten

85 civile er dræbt i belejret syrisk by

Luftangreb har dræbt 85 civile i den belejrede by Ghouta i Syrien siden december.

FN's menneskeretschef, Zeid Ra'ad al-Hussein, kommer onsdag med en opfordring om at passe på de civile i Syrien, efter at adskillige er dræbt i landet på kort tid.

Alene i det østlige Ghouta i Syrien, der er en forstad til Damaskus, er 85 civile dræbt siden 31. december.

Ghouta er en oprørskontrolleret enklave, der er under belejring.

- I det østlige Ghouta, hvor en lammende belejring har forårsaget en humanitær katastrofe, bliver indbyggerne ramt dag og nat af luftangreb fra jorden og fra luften, siger Zeid Ra'ad al-Hussein i en udtalelse.

Han understreger samtidig, at alle parter i konflikten er forpligtet under international lov til at skelne mellem civile mål og militære.

I Ghouta lever mere end 400.000 personer under regeringsstyrkers belejring.

Senest onsdag blev mere en tyve personer dræbt i et bombardement af det østlige Ghouta.

- Lidelserne for folket i Syrien har ingen ende, siger Zeid Ra'ad Al Hussein.

Zeid Ra'ad Al Hussein udtrykker også stor bekymring over situationen i Idlib, hvor mere end 2,6 millioner syrere opholder sig. Inklusive 1,1 million personer der er flygtet fra andre steder i landet.

Også her har regeringsstyrker indledt en offensiv mod oprørsstyrkerne.

- I Idlib er angrebene på jorden og luftangrebene eskaleret. Mens regeringen bevæger sig hurtigt i sin offensiv og får momentum, bliver sikkerheden for de hundredtusindvis af civile sat på spil, siger han.

I deres offensiv har de regeringstro styrker onsdag nået en oprørskontrolleret luftbase, som oprørere tog kontrol over i 2015.

Abu Zuhour-luftbasen har været et af hovedmålene for en regeringsoffensiv, der startede i oktober.

I den offensiv forsøger den syriske regering at sikre en forbindelse mellem den syriske hovedstad, Damaskus, og den nordlige by Aleppo.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her