Mellemøsten

Syriske styrker har erobret sidste Islamisk Stat-by og fortsætter i ørken

Islamisk Stat er fortrængt fra byer i Syrien, meddeler hæren, som stadig kæmper i ørkenen.

Syriske styrker har med støtte fra allierede generobret byen Albu Kamal. Det var den sidste by under Islamisk Stats kontrol.

- Vore væbnede styrker har sammen med allierede og hjælpetropper befriet byen Albu Kamal i provinsen Deir al-Zor, oplyser hæren via det statslige nyhedsbureau Sana.

Præsident Bashar al-Assads regeringshær fik støtte af shiitiske militser og libanesiske Hizbollah.

- Befrielsen af Albu Kamal er meget vigtig, da den markerer faldet for terrororganisationen Daesh (Islamisk Stat, red.), hedder det i meldingen fra hæren.

Albu Kamal ligger ved floden Eufrat nær grænsen til Irak.

Byen ligger på strækningen mellem Deir al-Zor og al-Qaim i Irak. I Deir al-Zor fortrængte den syriske hær for nylig Islamisk Stat efter flere års belejring.

Irakiske styrker indtog igen al-Qaim i sidste uge.

Der kæmpes stadig mod IS-folk i ørkenen, oplyser hæren.

De syriske styrker har med støtte fra Rusland generobret store områder fra den ekstremistiske gruppe.

Under kampe onsdag gik Hizbollah-soldater ind i Irak, og Iraks Folkelige Mobiliseringsstyrker krydsede grænsen til Syrien for at bistå i offensiven mod IS.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her