Mellemøsten

Libanon søger hjælp til at befri regeringschef i Riyadh

Regeringen i Beirut mener, at premierminister Saad al-Hariri tilbageholdes af Saudi-Arabien.

Premierminister Saad al-Hariri tilbageholdes i Saudi-Arabien, mener Libanons regering.

Regeringen i Beirut vil samarbejde med andre lande om at få ham hjem, siger en anonym regeringskilde.

- At begrænse Hariris frihed i Riyadh er et angreb på Libanons suverænitet. Vores værdighed er hans værdighed. Vi vil samarbejde med lande om at få ham tilbage til Beirut, siger kilden.

Hariri rejste i sidste uge til Saudi-Arabien, hvorfra han lørdag meddelte, at han træder tilbage. Han har begrundet sin flugt med, at "en sammensværgelse" truer ham på livet.

Beskeden fra Hariri satte gang i rygterne i Libanon.

Mandag rapporterede tv-kanalen al-Arabiya, at Hariri holdt møde med Saudi-Arabiens kong Salman.

Saad al-Hariri har beskyldt Iran og Hizbollah for at skabe ufred i den arabiske verden. Den slags udsagn klinger harmonisk med lignende meldinger fra styret i Saudi-Arabien.

Der spekuleres i, at premierministeren er blevet fanget i en magtkamp mellem de regionale stormagter Saudi-Arabien og Iran, som har betydelig indflydelse i Libanon.

Både Saudi-Arabien og folk omkring Hariri har benægtet, at han sidder i husarrest i Riyadh. Hariri har dog ikke selv udtalt sig om spørgsmålet.

Saad al-Hariris far, Rafik al-Hariri, blev dræbt af en bilbombe i Beirut i 2005.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her