Annonce
Europa

Malmø-rabbiner angrebet med flaske og cigarettænder

Flere gange på samme dag oplevede jødisk overhoved at få ting kastet efter sig.

Malmøs jødiske rabbiner Shneur Kesselman er lørdag aften blevet angrebet med en flaske, som blev kastet efter ham fra en forbipasserende bil, skriver Sydsvenskan på sin hjemmeside.

Det religiøse overhoved var på vej hjem fra synagogen omkring klokken ni om aftenen, da angrebet fandt sted. Han var sammen med menighedsmedlem Hugo Klein, der gik en omvej for at følge rabbineren hjem.

- Jeg fulgte ham hjem, fordi en lignende hændelse skete på vej til synagogen. Dengang var det en forbipasserende bil, hvor der blev kastet en cigarettænder mod os, fortæller Hugo Klein til Sydsvenskan.

"Skide jøder"

Han talte med politiet ved gerningsstedet, som var fyldt med glasskår fra den kastede flaske, der blev knust mod muren bag de to mænd.

- Den blev kastet fra en bil med flere mænd, som skreg "skide jøder". Vi kan ikke gå sikkert rundt på gaden længere, fortsætter Hugo Klein.

Rabbineren har ikke mange ord tilovers:

- Det er modbydeligt. Der findes ikke noget andet ord for det. Det er en skam, siger Shneur Kesselman.

Vil stadig gå ud

Han fortæller til avisen, at han også fremover vil gå udenfor, men at mange andre jøder nok vil frygte at bevæge sig rundt på gaden.

- Det er en skam, at en minoritet i Malmø skal være forhadt, fordi de er jøder. At der overhovedet findes folk, som hader jøder, siger han.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her