Storbritannien vil stoppe våbensalg til Rusland

Storbritannien vil sammen med landets allierede standse al våbensalg til Rusland efter uroen på Krim-halvøen.

Artiklens øverste billede
Russernes indlemmelse af Krim har fået Storbritanniens udenrigsminister, William Hague, til at foreslå et stop for våbensalg til Rusland.

Storbritannien opfordrer sine allierede i EU og resten af Vesten til at overveje at standse våbensalg til Rusland.

Det skriver den britiske udenrigsminister, William Hague, på avisen Telegraphs hjemmeside.

- Det vil betyde, at Rusland holdes ude af internationale organisationer og rammes af varige restriktioner på militært samarbejde og våbensalg. Det vil mindske Ruslands indflydelse i Europa, skriver Hague.

Den alvorligste udfordring

Forslaget kommer efter de seneste ugers begivenheder på den ukrainske Krim-halvø, som 18. marts officielt blev indlemmet i den russiske føderation trods højlydte protester fra EU og USA.

William Hague kaldte i den forbindelse krisen i Ukraine "den hidtil mest alvorlige udfordring for europæisk sikkerhed i det 21. århundrede".

Storbritannien har sammen med Danmark og de andre 26 EU-lande indført sanktioner mod 33 navngivne russere i et forsøg på at presse Rusland til at trække sig ud af Krim og overlade halvøen til Ukraine.

Amerikanske sanktioner mod 20 russere

EU er ikke ene om at have indført sanktioner mod Rusland. USA har indført sanktioner mod 20 russiske lovgivere og embedsmænd, der kan sættes i forbindelse med Ruslands aktion på Krim.

20. marts svarede russerne tilbage ved at indføre sanktioner over for ni amerikanske regeringsfolk og kongresmedlemmer.

/ritzau/Reuters

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen