DF: Thorning bør kritisere og ikke rose Tyrkiet

Statsministeren bør følge den tyske kansler Angela Merkel i spørgsmålet om Tyrkiet, mener Messerschmidt.

Artiklens øverste billede
Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt.

I stedet for at rose Tyrkiet og støtte landets ambitioner om at blive medlem af EU burde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i stedet kritisere regeringen i Ankara.

Det siger Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Morten Messerschmidt som en reaktion på, at Thorning på et møde med Tyrkiets præsident Abdullah Gül tirsdag gav sin klare støtte til tyrkisk medlemskab af EU.

Bør støtte tysk linje

- Det er meget mærkeligt, at høre Thorning rose Tyrkiet, efter at vi i flere år har oplevet, at Tyrkiet blæser højt og flot på de krav, der stilles til landet i optagelsesprocessen.

- I stedet bør den danske statsminister lægge sig på samme linje som den tyske forbundskansler Angela Merkel, der har sagt, at Tyrkiet i stedet for et medlemskab af EU bør have en økonomisk partnerskab, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

Statsministeren understregede dog efter mødet med Gül, at der er både gode og mindre gode udviklinger at spore i Tyrkiet.

Thorning komplimenterede Gül for de fremskridt, der er lavet med demokratiske reformer, men bekymrede sig især om domstolenes uafhængighed og ytringsfriheden.

Ingen fremskridt

Den tyrkiske Erdogan-regering har siden maj i fjor slået hårdt ned på demonstrationer og de seneste uger været rystet af en omfattende korruptionsskandale.

I modsætning til statsministeren ser Morten Messerschmidt da heller ingen fremskridt.

- Der er en forhandlingsproces i gang om Tyrkiets optagelse i EU, hvor 35 kapitler er åbne, og ikke på et eneste kapitel flytter Tyrkiet på sig.

- Landet bevæger sig mere og mere i mellemøstlig retning, når det gælder kvinders rettigheder, ytringsfrihed, journalistik, socialpolitik og demokrati, siger Morten Messerschmidt, der mener, at forhandlingerne ganske enkelt skal sættes i bero.

- Spørgsmålet er, om det overhovedet giver mening at blive ved med at forhandle med Tyrkiet om optagelse i EU, når der er så meget, der peger på, at Tyrkiet slet ikke i forhandlingerne viser, at de er interesseret i at blive medlem af EU, siger han.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.