Annonce
Europa

Britiske kampfly er landet på Cypern

Efter at spændingerne omkring Syrien er optrappet de seneste dage, har briterne sendt Typhoon-fly til Cypern.

Storbritannien har torsdag udstationeret seks Royal Airforce Typhoon-jagerfly på den cypriotiske Akrotiribase Foto: Fasano Donato/AP

Storbritannien har torsdag udstationeret seks Royal Airforce Typhoon-jagerfly på den cypriotiske Akrotiribasen for at beskytte britiske interesser. Det sker, mens spændingerne i forhold til Syrien stiger, oplyser det britiske forsvarsministerium.

- Dette er udelukkende et spørgsmål om forebyggende foranstaltninger for at beskytte britiske interesser og forsvare vores base på et tidspunkt, da situationen er anspændt i en stor del af regionen, hedder det i en udtalelse fra det britiske forsvarsministerium.

- De bliver ikke udstationeret for at deltage i nogen form for militæraktion mod Syrien, siger ministeriet, mens parlamentet er midt i en debat om regeringens holdning til et muligt svar på sidste uges kemiske angreb i nærheden af Damaskus.

Op ad bakke

De britiske styrker på Cypern bekræfter, at seks jetjagere er ankommet til Akrotinbasen.

- Der står Typhoons på jorden på Akrotiri, siger en talsmand for de britiske styrker på øen til nyhedsbureauet AFP.

Den britiske premierminister, David Cameron, står torsdag over for en kamp, der er op ad bakke, for at få parlamentets godkendelse af en militær aktion i Syrien, efter at det største oppositionsparti, Labour, har sagt, at det vil stemme imod forslaget.

Amerikanske regeringskilder har til Washington Post meddelt, at en eventuel militæraktion formentlig vil ske fra distancen med bombninger fra havet.

Ingen vestlige lande har givet udtryk for et ønske om at komme i direkte kamphandlinger på syrisk grund.

/ritzau/AFP

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her