Annonce
Europa

Italiensk cancer-patient bedøves med hypnose

Hypnose har vist sig effektivt og tilstrækkeligt som bedøvelse under en operation.

Arkivfoto: Casper Dalhoff

En italiensk kvinde er blevet bedøvet med hypnose før en operation for hudkræft, og indgrebet bliver beskrevet som succesfuldt i et videnskabeligt tidsskrift.

Hypnosen blev udført af anæstesilægen Enrico Ferro i den norditalienske by Padova. Det tog 10 minutter at hypnotisere patienten, og selve operationen varede i 20 minutter.

Kræft-enzymer er mere avancerede end troet

- Patienten gav ingen meldinger om smerte, efter hun blev vækket fra sin hypnose, og hun blev straks udskrevet, skriver Ferro i en videnskabelig artikel i magasinet Anaesthesia.

Samler fokus

- Vores indgreb bekræfter effekten af hypnose, og det viser, at metoden kan være brugbar som eneste bedøvelsesmetode i nogle tilfælde, siger Enrico Ferro.

Til den italienske radiostation RAI forklarer anæstesilægen, at "man samler patientens koncentration om en ting," så man fjerner fokus fra alt andet, også smerte.

Hypnose menes at være uden virkning på 10-15 procent af alle patienter. Andre 10-15 procent er meget sensitive over for metoden, mens resten ligger på et mellemniveau.

Kroppens eget kræft-forsvar overgår fantasien

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her