Annonce
Europa

Obama lykønsker Belgiens nye konge

Lykønskningerne strømmer fra nær og fjern til Belgiens nye konge.

Lykønskninger og varme ord sendes fra nær og fjern til Belgiens nye konge, 53-årige Philippe, efter at han søndag overtog tronen fra sin 79-årige far, den nu tidligere kong Albert II, som abdicerede efter 20 år på tronen.

Blandt andet var der venlige ord fra USA's præsident, Barack Obama.

- På vegne af de amerikanske folk lykønsker præsidenten hans majestæt kong Philippe i anledning af hans indsættelse som konge af Belgien, skriver Det Hvide Hus i en erklæring.

- Præsidenten sender også sin dybfølte påskønnelse af kong Albert II for hans varme, hans tjeneste og hans ledelse, lyder det videre.

Fogh ser frem til samarbejde

Tak lyder også fra Nato-generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.

- Hjerteligt tak til kong Albert for hans dedikation til det transatlantiske bånd, og jeg ser frem til at arbejde ligeså tæt sammen med kong Philippe.

- Belgien spiller en vigtig rolle som vært for Nato og dets militære kommando, som alle allierede er meget taknemmelige for, skriver han på sin Twitter-profil med reference til, at Natos hovedkvarter er placeret i Belgiens hovedstad, Bruxelles.

Nationaldag

Tronskiftet falder sammen med den belgiske nationaldag, og i sin officielle farveltale appellerede den tidligere konge sine landsmænd til at holde sammen på landet, hvor de 11,5 millioner indbyggere er splittet i flere regioner og tre forskellige sprog.

Han forsikrede samtidig sin søn om, at han bliver en god konge.

- Philippe, du har alle de kvaliteter - i hjertet og i intelligens - der skal til, for at du kan tjene dit land godt med dine nye ansvarsområder, sagde Albert.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Får Gurkha-krigerne en fair behandling?

Gurkhaernes respekt og loyalitet over for den britiske hær har medført, at de gennem årtier har været for dårlige til at kræve fair behandling, mener en tidligere Gurkha-soldat.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her