*

Europa

Læserne hylder Jernladyen

'En stærk politiker, der aldrig rystede på hånden,' skriver Dorthe Eriksen fra Hvidovre.

Jernladyen i en britisk kampvogn i 1987. Billedet er taget i nærheden af en engelsk militærbase i Vesttyskland. Foto: Jockel Fink

"Hun gennemførte simpelthen det, hun satte sig for. Stor respekt," skriver Karin Jørgensen i Jyllands-Postens netdebat om den netop afdøde Margaret Thatcher.

Jeg husker hende for sammen med Ronald Reagan at være blandt de få vestlige politikere, som ville forsvare Vestens sande interesser
Niels B. Larsen.

Thatcher var konservativ premierminister fra 1979-1990 i Storbritannien, hvor hun blev kendt for sin kontante stil, der bl.a. gav hende tilnavnet "Jernladyen".

Og den stil falder i god jord hos Jyllands-Postens debatlystne læsere.

"Jeg husker hende for sammen med Ronald Reagan at være blandt de få vestlige politikere, som ville forsvare Vestens sande interesser, mens de europæiske svæklingepolitikere lagde sig fladt ned for diktaturet i øst," skriver Niels B. Larsen på Jyllands-Posten.dk.

En stålsat kvinde

Netop Thatchers viljestyrke mindes flere læsere. Kaj Hansen skriver blandt andet, at hans kone ofte husker ham på følgende citat fra Jernladyen: "Hvis du ønsker noget sagt, så spørg en mand; hvis du ønsker noget gjort, så spørg en kvinde".

Det er mange år siden vi har haft sådan en politiker i Danmark
Dorthe Eriksen, Hvidovre.

Dorthe Eriksen fra Hvidovre husker Thatcher for "aldrig at ryste på hånden" og tilføjer, at "det er mange år siden vi har haft sådan en politiker i Danmark".

Endelig skriver Jesper Andreasen, at Thatchers politik var med til at genrejse Storbritannien.

"Hun knægtede fagforeningerne og fik Storbritannien på fode," skriver han i en kort kommentar.

Få kritiserer Thatcher

Blandt de få kritikere af Jernladyen er Steen Andreassen, som kritiserer den afdøde politikers udenrigspolitik. 

Jeg husker hende for hendes uforbeholdne støtte til massemorderen Augusto Pinochet
Steen Andreassen, netdebatten

"Jeg husker hende for hendes uforbeholdne støtte til massemorderen Augusto Pinochet, der afskaffede demokratiet i Chile og erstattede det med diktatur, og myrdede tusindvis af politiske modstandere. Og så husker jeg hendes modstand mod at løslade Nelson Mandela, for han var terrorist, sagde hun," skriver han.

En anden læser kritiserer Thatcher for at have skabt grundlaget for nutidens "klimahysteri", da hun forsøgte at gøre op med kulminearbejdernes fagforeninger.

"Faktisk har hun været medvirkende til at starte en helt ny religion, der har fået medvind fra alverdens politikere og nu gennemsyrer vores samfund, OG KOSTER milliarder af dollars til absolut ingen verdens nytte," skriver Jeanne Kruse om konsekvenserne af Thatchers opgør med fagforeningerne, som kulminerede med de store minestrejker i 1984 og 1985.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her