Annonce
Europa

Finsk sejr ved VM i koneløft

En af årets mere bizarre begivenheder i Finland er verdensmesterskabet i koneløb i Sonkajärvi.

Vinderne af VM i koneløft Taisto Miettinen, der bærer Kristiina Haapanen. Foto: Timo Hartikainen/AP

Mens Roskilde Festival har stor succes med det årlige nøgenløb, så er koneløb den store attraktion i finske Sonkajärvi. For fjerde år i træk vinder det finske par Taisto Miettinen og Kristiina Haapalainen lørdag det bizarre verdensmesterskab.

Krævende bane

Parret kom i mål i tiden 1.01,22 minut. Et estisk par kom ind på andenpladsen knap tre sekunder efter vinderne. Tredjepladsen i konkurrencen blev også besat af finner.

- Banen var som altid krævende, siger Miettinen i en pressemeddelelse efter sejren.

I reglerne for VM i koneløb gælder, at hvert hold består af en mand og en kvinde, hvor manden skal bære kvinden hurtigst muligt gennem en forhindringsbane. VM-banen i Sonkajärvi er nøjagtig 253,5 meter land.

Videre hedder det i reglerne, at kvinden skal være mindst 17 år og ikke veje under 49 kilo. Hvis hun vejer mindre skal hun bære en rygsæk med ballast op til mindstevægten. Det eneste tilladte hjælpemiddel er et bælte, som bæreren må benytte.

Spadserede sig til sejr

I alt deltog 34 par i dette års udgave af koneløb. En af de mere prominente deltagere var Teuvo Hakkarainen, der er riksdagsmedlem for partiet De Sande Finner. Han blev tredjesidst med sin partner.

Ifølge arrangørerne var Hakkarainen iklædt cowboybukser og flannelskjorte. Han løb overhovedet ikke, men spadserede banen igennem, mens publikum råbte hurra.

Det første VM i koneløb i Sonkajärvi går tilbage til 1994, men konkurrencen har bortset fra det humoristiske tilsnit også dybe traditioner i den lokale historie.

I slutningen af 19. århundrede ville den lokale bandit Rosvo-Ronkainen kun have folk i sin bande, hvis de kunne klare en krævende forhindringsbane. På den tid var det både almindeligt at stjæle mad og kvinder fra nabolandsbyerne.

VM i koneløb har været gennemført 17 gange.

Ritzau

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her