Assange skal udleveres til Sverige
Julian Assange kan sandsynligvis ikke undgå en tur til Sverige. Det har den britiske højesteret afgjort.
Det betyder dog ikke, at retten har taget stilling til, hvorvidt der er belæg for at rejse en sag mod Wikileaks-grundlæggeren Julian Assange.
Kun at han kan blive udleveret til retsforfølgelse i Sverige.
Der kan dog stadig gå lang tid, før det sker.
To uger til at undersøge afgørelsen
Rettens afgørelse har nemlig taget udgangspunkt i en traktat, som tilsyneladende ikke blev drøftet under sagsfremstillingen.
Derfor ønsker Julians Assanges advokat Dinah Rose at undersøge, hvorvidt sagen kan genåbnes.
Det har hun fået to uger til. To uger, hvor Assange fortsat kan blive i Storbritannien.
Mistænkes for voldtægt
Næsten to år er gået, siden den svenske anklagemyndighed krævede Wikileaks-grundlæggeren Julian Assange udleveret til Sverige, hvor han mistænkes for to tilfælde af seksuelt overgreb og ét tilfælde af voldtægt mod to kvinder.
En international arrestordre på Assange blev udstedt, og i december 2010 blev han anholdt i Storbritannien. Ni dage senere var han løsladt mod kaution og har siddet i husarrest siden.
Og så gik det helt store juridiske tovtrækkeri i gang.
Erklærer sig uskyldig
Wikileaks-grundlæggeren har under hele forløbet erklæret sig uskyldig og fastholder, at anklagerne er politisk motiverede.
Samtidig frygter han, at han fra Sverige kan blive udleveret til USA, hvor han angiveligt kan risikere dødsstraf for at have afsløret hemmeligstemplede dokumenter på Wikileaks.
Men Julian Assange har faktisk endnu en chance for at undgå Sverige.
Han kan anke til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg.
Den har 14 dage til at vurdere, om man vil tage sagen op eller ej, og først derefter kan han eventuelt blive sendt til Sverige.