Briterne gør klar til euro-immigranter

Regeringen i London laver planer for, at et eurokollaps kan sende flygtninge fra Sydeuropa mod nord.

Artiklens øverste billede

Storbritannien er i gang med at udarbejde planer for, hvad landet skal stille op, hvis euroen kollapser og sender flygtninge fra Grækenland og andre kriseramte eurolande på flugt.

Det siger Theresa May, den britiske indenrigsminister.

- Det er rigtigt, at vi laver noget planlægning inden for det her, siger hun til avisen Daily Telegraph.

Millioner på flugt

Der er spekulationer om, at Grækenland - og muligvis også andre gældsplagede eurolande - kan blive nødt til at forlade eurosamarbejdet.

Det kan tvinge millioner af mennesker ud i arbejdsløshedskøerne og måske få dem til at prøve lykken i andre lande.

Theresa May går ikke i detaljer med, hvad Storbritannien mere konkret er i gang med.

Hver borger i EU's indre marked har ret til at søge arbejde i et andet EU-land, men der kan være midlertidige restriktioner, når det gælder nye EU-lande.

Kontrol med indvandring

Britiske medier har spekuleret i, at nye tiltag for at kontrollere indvandring kan være, at der indføres midlertidige visa eller arbejdstilladelser.

Embedsmænd i indenrigsministeriet har afvist at kommentere oplysningerne i avisen, og en talsmand for EU-Kommissionen siger, at den skal se nogle flere detaljer om, hvad briterne vil, før den kan kommentere.

Storbritannien kan virke attraktiv på nogen, da landet i lighed med for eksempel Danmark ikke er blandt de 17 EU-lande, der har euroen som valuta.

Men så enkelt er det ikke. Eurozonen aftager 40 procent af Storbritanniens eksport, og Storbritannien faldt i årets første kvartal tilbage i recession.

Arbejdsløsheden er 8,2 procent.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen