Pavens butler anholdt i lækskandale

En af pavens butlere er anholdt i forbindelse med en sag om læk af hemmelige oplysninger.

Artiklens øverste billede
Torsdag blev præsidenten for Vatikanets bank fyret. Men Vatikanet har ikke givet mange oplysninger om anholdelsen fredag. Foto: AP / Alessandro Tarantino

Politiet i Vatikanet har anholdt en mand, der var i besiddelse af hemmelige dokumenter, meddeler politiet i Vatikanstaten.

Kilder i Vatikanet siger, at der er tale om en butler, der arbejder i pave Benedikts lejlighedskvarter.

- Det er meget alvorligt, siger en kilde.

Anholdelsen kommer i forbindelse med politiets efterforskning af en sag om fortrolige oplysninger, der på mystisk vis har fundet vej fra den katolske bystat til italienske medier.

- Undersøgelsen, som blev gennemført af Vatikanets politi, satte politiet i stand til at identificere en person, der var i besiddelse af hemmelige dokumenter, siger Federico Lombardi, talsmand for Vatikanet.

- Denne person afhøres i øjeblikket, tilføjer han.

Hans udtalelse kom, før kilderne fortalte, at der er tale om pavens butler.

Men det var dog kommet frem, at den anholdte ikke var en prælat - altså en gejstlig i den romersk-katolske kirke.

Vatikanet har i store dele af i år været centrum i skandaler i forbindelse med de lækkede dokumenter, flere af dem private breve til pave Benedikt XVI.

Nogle af de lækkede dokumenter taler om påstande om korruption og dårlig ledelse, ligesom der har været intern uenighed om ledelsen af Vatikanets Bank.

Torsdag hed det i en erklæring fra centraladministrationen, at præsidenten for Vatikanets Bank, Ettore Gotti Tedeschi, er fyret. Han fik vist døren af bankens bestyrelse.

Han er blevet beskyldt for at have arbejdet for sine egne interesser, ligesom han også er beskyldt for at have lækket fortrolige papirer.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen